Хусити помилково атакували танкер з російською нафтою у Червоному морі

Читать на русском
Хусити помилково здійснили постріл по танкеру, що перевозив російську нафту, у Червоному морі.
Фото: Hani Mohammed / AP / East News

Єменські хусити у п’ятницю, 12 січня, завдали ракетного удару по танкеру біля узбережжя Ємену. Однак через помилку запустили ракету у бік танкера, що перевозив російську нафту.

Про це повідомляє Reuters.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

Як зазначили в Організації морських торгових операцій Сполученого Королівства, було зафіксовано приземлення ракети у воду на відстані 400-500 метрів від танкера. За нею прямували три невеликі судна.

Ракету по танкеру з російською нафтою випустили за 90 морських миль на південний схід від єменського портового міста Аден. Попередньо, внаслідок атаки постраждалих та пошкоджень не було.

Це був другий танкер, який помилково став об'єктом нападу хуситів, коли він перевозив російську нафту.

«Танкер під прапором Панами помітив три човни під час проходження на схід через міжнародний рекомендований транзитний коридор», – йдеться у звіті Ambrey, додаючи, що судно повідомило про потрапляння ракети у воду.

Ambrey вважає, що судно було помилково обрано як ціль на основі застарілої публічної інформації. Раніше танкер був у володінні однієї з британських компаній.

Нагадаємо, у грудні хусити заявили, що всі кораблі, які йдуть через Червоне море до Ізраїлю, стануть об’єктами нападу, якщо продовольство не буде доставлено до Сектору Газа. Рух хуситів підтримується владою Ірану.

На тлі атак хуситів на торговельні судна США оголосили про початок міжнародної операції із захисту Червоного моря.

Пізніше США та ще 11 країн застерегли єменських хуситів від атак на судна у Червоному морі, попередивши їх про наслідки.

А вночі 12 січня США та Велика Британія за підтримки союзників завдали ударів по об'єктах у Ємені, які контролюють бойовики-хусити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: