Хусити утримують у полоні групу українських моряків – Зеленський

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський 12 січня повідомив, що четверо наших моряків потрапили в полон до хуситів.
president.gov.ua

Четверо українських моряків зараз перебувають у полоні у хуситів. Влада працює над питанням щодо їх звільнення.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком у Києві в п'ятницю, 12 січня, повідомляє РБК-Україна.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

«Ситуація у Червоному морі для нас також дуже важлива, бо вплинула на безпеку українських громадян. Наразі четверо наших моряків перебувають у полоні в хуситів», – сказав Зеленський.

Президент запевнив, що Україна вже працює над їхнім поверненням додому.

Нагадаємо, цієї ночі США та Британія завдали ударів по об'єктах у Ємені, які контролюють бойовики-хусити. Удари стали відповіддю на десятки атак хуситів на кораблі у Червоному морі. Вибухи пролунали в єменській столиці Сані, а також у провінціях Ходейда, Таїз, Хаджа та Саада.

Пізніше президент США Джо Байден виступив з заявою з цього приводу. Також удари підтвердив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Хто такі хусити, чому вони нападають на цивільні судна і які їхні об'єкти були уражені цієї ночі – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: