Єменські хусити атакували корабель ВМС США, який визволяв танкер в Аденській затоці

Читать на русском
Після того, як команда військово-морських сил США завершила рятувальну операцію, дві балістичні ракети були випущені з районів, контрольованих повстанцями-хуситами в Ємені.
Ілюстративне фотоmil.in.ua

Єменські хусити запустили дві балістичні ракети по американському кораблю USS Mason, який брав участь у визволенні захопленого танкера в Аденській затоці.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначається, речник Пентагону Патрік Райдер заявив у понеділок, 27 листопада, що згідно з міжнародними морськими нормами та законами, коли надходить сигнал лиха, «усі судна, які знаходяться поблизу, зобов’язані прийти на допомогу та підтримку». Однак, він додав, що неподалік були три кораблі ВМС Китаю, які «не відреагували».

Згідно зі словами Райдера, за першими ознаками нападники, які зараз утримуються на кораблі USS Mason, є сомалійцями.

Менш ніж через дві години після того, як команда військово-морських сил США завершила рятувальну операцію, дві балістичні ракети були випущені з районів, контрольованих повстанцями-хуситами в Ємені, «по місцю загального розташування» USS Mason.

«Ракети впали в Аденській затоці приблизно в десяти морських милях від кораблів», - йдеться в повідомленні Пентагону.

Нагадаємо, що в неділю, 26 листопада, невідомі зловмисники біля узбережжя єменського Адена захопили танкер, який може бути пов'язаний з Ізраїлем.

А тиждень тому єменські хусити захопили вантажне судно Galaxy Leader. Серед міжнародного екіпажу є й українці, ізраїльтян на судні не було.

Як відомо, наприкінці жовтня представник угруповання хуситів з Ємену «Ансар Аллах» Яхья Саріа заявив про атаку на Ізраїль ракетами і безпілотниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: