У Червоному морі єменські хусити викрали вантажне судно, серед членів екіпажу є українці

Читать на русском
У Червоному морі підтримувані Іраном єменські хусити захопили вантажне судно Galaxy Leader із міжнародним цивільним екіпажем.
Mail Online

У Червоному морі єменські хусити захопили вантажне судно. Серед міжнародного екіпажу є й українці.

Про це пише The Times of Israel.

Сьогодні, 19 листопада, стало відомо, що підтримувані Іраном єменські хусити захопили вантажне судно Galaxy Leader. Армія оборони Ізраїлю заявила, що захоплення судна є серйозним інцидентом у світовому масштабі.

Відомо, що судно прямувало з Туреччини до Індії з міжнародним цивільним екіпажем, на борту не було жодного ізраїльтянина.

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю у заяві зазначив, що британське судно, що експлуатується японською компанією, було захоплене за примхою Ірану повстанцями-хуситами в Ємені. На борту перебували 25 членів екіпажу з України, Болгарії, Філіппін і Мексики.

«Це ще один акт іранського тероризму, який виражає стрибок вперед в іранській агресії проти громадян вільного світу і створює міжнародні наслідки, коли мова йде про безпеку глобальних судноплавних маршрутів», – йдеться у дописі.

Раніше речник пов'язаного з Іраном військового угруповання «Хуті» Ях'я Сареа заявив, що в неділю угруповання націлиться на всі кораблі, що належать або експлуатуються ізраїльськими компаніями чи несуть ізраїльський прапор.

Нагадаємо, наприкінці жовтня представник угруповання хуситів з Ємену «Ансар Аллах» Яхья Саріа заявив про атаку на Ізраїль ракетами і безпілотниками.

У США висловили побоювання, що конфлікт на Близькому Сході між Ізраїлем та угрупуванням ХАМАС може незабаром поширитися і на іншу частину регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: