Біля берегів Ємену знову захопили танкер, він може належати Ізраїлю – ЗМІ

Читать на русском
Зловмисники захопили танкер, пов'язаний з Ізраїлем, біля узбережжя єменського Адена. Жодне з угруповань не взяло на себе відповідальність.
Ілюстративне фотоLIGA.net

Невідомі зловмисники біля узбережжя єменського Адена захопили танкер, який може бути пов'язаний з Ізраїлем. Наразі жодне з угруповань не взяло на себе відповідальність за цей напад.

Про це повідомляє видання Associated Press.

Як зазначається, нападники захопили в Аденській затоці судно Central Park під ліберійським прапором, кероване компанією Zodiac Maritime, повідомили представники компанії і приватної розвідувальної фірми Ambrey.

Американський представник оборонного відомства, який говорив на умовах анонімності для обговорення питань розвідки, також підтвердив ЗМІ, що напад мав місце.

Водночас, компанія Zodiac назвала захоплення «передбачуваним інцидентом, пов'язаним із піратством».

«Нашим пріоритетом є безпека 22 членів екіпажу, які перебувають на борту судна. На судні, керованому турецькою компанією, перебуває багатонаціональний екіпаж, що складається з громадян росії, В'єтнаму, Болгарії, Індії, Грузії та Філіппін. Судно перевозить повний вантаж фосфорної кислоти», - йдеться в заяві Zodiac.

Нагадаємо, у неділю, 19 листопада, єменські хусити захопили вантажне судно Galaxy Leader. Серед міжнародного екіпажу є й українці, ізраїльтян на судні не було.

Як відомо, наприкінці жовтня представник угруповання хуситів з Ємену «Ансар Аллах» Яхья Саріа заявив про атаку на Ізраїль ракетами і безпілотниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: