Єменські хусити попередили, що атакуватимуть всі судна, які прямують до ізраїльських портів

Читать на русском
Воєнізоване угрупування хуситів, яке діє на території Ємену, попередило, що атакуватиме всі кораблі, що прямують до Ізраїлю.
Фото: Getty Images

Речник єменського руху хуситів попередив, що всі кораблі, які йдуть через Червоне море до Ізраїлю, стануть об’єктами нападу, якщо продовольство не буде доставлено до Сектору Газа. Рух хуситів підтримується владою Ірану.

Про це 9 грудня повідомляє The Times of Israel.

Представник єменських хуситів Мохаммед Алі аль-Хусі заявив, що атаки може зазнати будь-яке судно, яке в Червоному морі прямує до Ізраїлю.

«Якщо Сектор Гази не отримає необхідних йому харчів та медикаментів, усі кораблі в Червоному морі, що прямують до ізраїльських портів, незалежно від їхньої національності, стануть мішенню для наших збройних сил», – йдеться у заяві представника хуситів.

Аль-Хусі додав, що рішення набуває чинності негайно.

Зазначимо, пов’язані з Іраном єменські хусити втрутилися в конфлікт Ізраїлю в секторі Гази після нападу ХАМАС, атакуючи судна на життєво важливих морських шляхах і запускаючи безпілотники та ракети по самому Ізраїлю. Вони пояснили напади «релігійною, моральною, гуманітарною та національною відповідальністю» перед населенням Сектору Гази.

Нагадаємо, 3 грудня повідомлялося, що у Червоному морі обстріляли есмінець США та цивільні судна.

До цього єменські хусити атакували корабель ВМС США, який звільняв танкер в Аденській затоці.

Раніше біля берегів Ємену було захоплено танкер, пов'язаний з Ізраїлем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: