Путін заявив Сі Цзіньпіну, що рф воюватиме не менше 5 років – ЗМІ

Читать на русском
Російський диктатор розповів, як довго готовий воювати з Україною та запевнив очільника Китаю Сі Цзіньпіна, що переможе.
фото: росЗМІ

Російський диктатор володимир путін запевняв свого китайського колегу Сі Цзіньпіна під час його візиту у березні, про те, що війна рф проти України може тривати п'ять років.

Про це йдеться у публікації видання Nikkei Asia.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

Під час їх зустрічі в Москві ще в березні цього року путін заявив, що росія воюватиме з Україною щонайменше п’ять років. Зазначається, що така заява була способом путіна узагальнити ситуацію, яка на той час була несприятливою для росії, і запевнити Сі, що «рф зрештою переможе».

«Це зауваження також було попередженням для Сі не змінювати свою проросійську позицію», – пише видання.

Як зазначає ЗМІ, незалежно від того, чи повірив в слова путіна Сі Цзіньпін, це могло вплинути на подальші відносини між росією та Китаєм, що, зокрема, відобразилося у відрядженні китайської миротворчої місії в Європу та звільненні міністра закордонних справ КНР.

Крім того, за даними видання, Китай переглянув свою стратегію, оскільки затяжна війна в Україні суттєво вплине на плани та амбіції Сі Цзіньпіна під час його третього терміну на посаді очільника КНР, зокрема, на приєднання Тайваню.

Нагадаємо, переговори Джо Байдена та Сі відбулися 16 листопада у Сан-Франциско. Після зустрічі президент США заявив, що на переговорах із Сі був досягнутий «реальний прогрес».

Як відомо, згодом Байден і Сі Цзіньпін відмовилися брати участь у віртуальному саміті G20 з путіним.

Також на інфографіці «Слово і діло» можна побачити, які закордонні візити здійснював путін після вторгнення в Україну, і хто зі світових лідерів приїжджав до нього.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: