Путін не відмовиться від війни: Боррель закликав до активнішої підтримки України

Читать на русском
Голова дипломатії ЄС вважає, що російський президент не задовольниться обмеженою територіальною перемогою та буде продовжувати війну до кінця. Тому Європа має активніше підтримувати Україну.
glavcom.ua

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель закликав до активнішої підтримки України, наголосивши, що путін не налаштований припиняти повномасштабну агресію найближчим часом.

Про це Боррель заявив в інтерв’ю The Guardian.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

Зокрема, Боррель заявив, що російський диктатор володимир путін не відмовиться від ведення війни в Україні. Тому Європа має готуватися до тривалого та інтенсивного військового конфлікту.

Голова дипломатії ЄС вважає, що російський президент не задовольниться обмеженою територіальною перемогою та буде продовжувати війну до кінця.

«Якщо ми швидко не змінимо курс, якщо ми не мобілізуємо всі свої можливості, це дозволить путіну виграти війну в Україні», – наголосив Боррель.

Нагадаємо, у The New York Times писали, що російський диктатор володимир путін з вересня через посередників посилає сигнали про готовність до припинення вогню у війні проти України. Та американські чиновники скептично ставляться до цього, оскільки, на їхню думку, президент рф переозброюється для майбутнього нападу.

Нещодавно президент Володимир Зеленський виключив можливість досягнення компромісів з путіним, оскільки той не зацікавлений у припиненні війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: