Сі Цзіньпін уперше за шість років прибув із візитом до США

Читать на русском
Президент Китаю Сі Цзіньпін розпочав свій перший за шість років візит до Сполучених Штатів. Він прибув до Сан-Франциско.
Getty Images

Президент Китаю Сі Цзіньпін вперше за шість років прибув у США. Він приїхав до Сан-Франциско, де невдовзі зустрінеться з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Порівняння економічного та військового потенціалу США та КитаюНа інфографіці – порівняння економічного та військового потенціалу США та Китаю. За кілька тижнів їхні лідери мають провести особисту зустріч.

Зазначається, що вранці у середу, 15 листопада, Сі має зустрітися з президентом США Джо Байденом у невідомому місці на узбережжі затоки Сан-Франциско, а потім взяти участь у щорічному саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

Його зустріч віч-на-віч з Байденом стане першою за останній рік. США планують її використати для пом'якшення відносин між ними.

У США на злітній смузі у Сан-Франциско китайського лідера зустріли американські посадовці, серед яких міністерка фінансів Джанет Єллен.

При цьому у вівторок, 14 листопада, перед міністрами організації, до якої входить 21 країна, виступив держсекретар Ентоні Блінкен, який наголосив на тому, що «товари, ідеї, люди» мають рухатися «законно і вільно».

Нагадаємо, востаннє Байден та Сі зустрічалися на саміті G20 в Індонезії у листопаді 2022 року. Це були їхні перші переговори після того, як Байден став президентом.

Раніше ми повідомляли, що обговорення «українського питання» буде в порядку денному запланованої зустрічі президента США Джо Байдена й глави КНР Сі Цзіньпіна у середу, 15 листопада. При цьому, американський лідер чітко підкреслить намір США підтримувати Україну й надалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: