Данілов прокоментував публікацію NYT про нібито готовність путіна до переговорів

Читать на русском
Путін або його оточення роблять заяви про нібито готовність до переговорів аби знизити підтримку України, заявив Олексій Данілов.
Укрінформ

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав фейками повідомлення у ЗМІ про нібито готовність володимира путіна до переговорів. За його словами, путін або його оточення роблять ці заяви, щоб знизити підтримку України.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

«Ні до яких перемовин путін не готовий. Путін чи його оточення роблять ці заяви, щоб знизити підтримку нашої країни. Вони запускають ці фейки, що нібито готові до перемовин. Але ви знаєте чітко позицію нашого президента: є 10 пунктів Формули миру Володимира Зеленського. Читайте уважно, там все написано», – сказав він в інтерв'ю «Голосу Америки».

Данілов додав, що переговори, які пропонує росія – це капітуляція України: «Ми не можемо собі дозволити капітулювати перед країною, яка ще 24 лютого почала нас нищити. І ми і далі будемо іти до перемоги».

Секретар РНБО також прокоментував публікації у німецьких медіа щодо плану війни росії до 2026 року. «Плани зі знищення нашої країни в росії є, вони всім відомі. Це завдання, яке ставив перед собою Путін. Інших планів стосовно нашої країни у росіян ніколи не було. Це ми знаємо з історії», – сказав він. Але Данілов упевнений, що перемога буде за Україною.

Нагадаємо, на вихідні видання The New York Times з посиланням на джерела написало, що путін з вересня через посередників посилає сигнали про готовність до припинення вогню в Україні.

У Центрі протидії дезінформації заявили, що статтю було написано журналістами, пов'язаними з Кремлем.

Раніше газета Bild з посиланням на джерела у розвідці повідомила, що путін хоче затягнути війну проти України до 2026 року та захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя. У публікації наголошувалося, що путін може імітувати готовність до мирних переговорів, щоб ввести світову спільноту в оману щодо своїх намірів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: