Барбі, путін, Сі Цзіньпін: Time назвав претендентів на звання Людина року-2023

Читать на русском
Американський журнал Time оприлюднив дев'ятьох претендентів на звання Людина року-2023. Переможців оголосять 6 грудня.
фото time.com

Видання Time у понеділок, 4 грудня, оприлюднило імена дев'яти претендентів на звання «Людина року-2023».

Про це повідомляє сайт видання.

Наскільки змінилася частота згадок про Україну на обкладинках топ-виданьМи проаналізували, як часто події російсько-української війни заслуговували потрапити на обкладинки німецького Der Spiegel, американського Time, британського The Economist і французького L'Express. І як змінювалася кількість згадок з часом.

До списку фіналістів Time включив дев'ять кандидатів, серед яких: героїня фільму «Барбі» режисера Грети Гервіг, президент росії володимир путін, прокурори колишнього президента США Дональда Трампа.

До списку претендентів також увійшли учасники страйку у Голлівуді, президент Китаю Сі Цзіньпін, американська співачка Тейлор Свіфт, гендиректор компанії OpenAI Сем Альтман, король Великої Британії Чарльз ІІІ та голова Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Пауелл.

Очікується, що Людину року-2023 оголосять вранці в середу, 6 грудня.

Нагадаємо, у 2022 році звання «Людини року» за версією Time отримав президент України Володимир Зеленський та «дух України». Тоді журнал відзначив його лідерську роль під час повномасштабної війни з росією.

У жовтні цього року журнал Time знову присвятив обкладинку Зеленському.

Також у цому році Зеленський опинився на 20 місці у списку найвпливовіших діячів у Європі за версією американського видання Politico. Він переміг у категорії «Мрійники».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: