Байден і Сі Цзіньпін відмовилися брати участь у віртуальному саміті G20 з путіним – ЗМІ

Читать на русском
Президент США Джо Байден та голова КНР Сі Цзіньпін вирішили не брати участь у зустрічі G20, де має виступити володимир путін.
фото REUTERS

Саміт лідерів «Великої двадцятки», в якому вперше з початку вторгнення в Україну вирішив взяти участь російський диктатор володимир путін, відбудеться без двох лідерів світових держав – президента США та глави КНР.

Про це пише Bloomberg із посиланням на МЗС Індії, яка є організатором заходу як голова G20.

«Вихід із бункера»: в які країни за час великої війни виїжджав путін і кого з лідерів приймав у себеСвій перший міжнародний візит після вторгнення в Україну путін здійснив тільки у червні. Географія його поїздок зараз звузилася практично лише до країн СНД. А зі світових лідерів до нього найчастіше приїжджав Лукашенко.

Повідомляється, що президент США Джо Байден та голова КНР Сі Цзіньпін не братимуть участі у віртуальній зустрічі G20, яка відбудеться сьогодні, 22 листопада, у режимі відео-конференції. Причина їхньої відмови не називається.

Як повідомив індійський міністр закордонних справ Вінай Кватра, на саміті, де вперше з 2021 року виступить володимир путін, замість Сі Цзіньпіна Китай представлятиме прем'єр держради КНР Лі Цян.

Хто замінить президента США, міністр не уточнив.

Нагадаємо, раніше путін розглядав можливість відвідати саміт БРІКС у ПАР, але пізніше вирішило відмовитися від візиту. Це сталося після того, як влада країни заговорила про його ймовірний арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: