Байден вдруге назвав Сі Цзіньпіна диктатором

Читать на русском
Президент США Джо Байден заявив, що після переговорів з головою КНР Сі Цзіньпіном 15 листопада не змінив думки про нього як диктатора.
Фото: Doug Mills / The New York Times via AP, Pool

Президент США Джо Байден назвав голову КНР Сі Цзіньпіна диктатором. Це сталося після переговорів президентів, які лідер США раніше охарактеризував як продуктивні.

Про це повідомляє CNN.

Порівняння економічного та військового потенціалу США та КитаюНа інфографіці – порівняння економічного та військового потенціалу США та Китаю. За кілька тижнів їхні лідери мають провести особисту зустріч.

Коли журналісти запитали Джо Байдена, чи вважатиме він і надалі Сі Цзіньпіна диктатором, глава Білого дому дав позитивну відповідь.

«Він ним і є. Він диктатор у тому сенсі, що керує комуністичною країною, що опирається на форму уряду, яка повністю відрізняється від нашої», – пояснив президент США.

Крім того, під час пресконференції на запитання, чи довіряє він китайському лідеру, Байден відповів, що керується принципом «довіряй, але перевіряй».

Зазначимо, такий коментар Байден дав через кілька годин після зустрічі зі своїм колегою в Сан-Франциско на полях саміту АТЕС. Перед розмовою глави держав потиснули один одному руки. Переговори тривали близько двох годин, обидві сторони оцінили зустріч позитивно.

Нагадаємо, у червні президент США назвав главу КНР диктатором через ситуацію з повітряною кулею-шпигуном. Тоді в Китаї висловили протест і назвали слова Байдена «провокацією».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: