Переговори Сі та Байдена не змінили позицію Китаю щодо війни в Україні – МЗС

Читать на русском
Представниця МЗС Китаю Мао Ніо прокоментувала перемовини лідера КНР Сі Цзіньпіна та президента США Джо Байдена в частині обговорення війни росії проти України.
Фото: Reuters

Представниця МЗС Китаю Мао Ніо прокоментувала перемовини лідера КНР Сі Цзіньпіна та президента США Джо Байдена в частині обговорення війни росії проти України.

Її заява була опублікована на офіційному сайті посольства Китаю у Сполучених Штатах.

«Обережний оптимізм»: у Зеленського прокоментували зустріч Байдена та Сі ЦзіньпінаЗустріч президента США Джо Байдена із лідером Китаю Сі Цзіньпіном викликає обережний оптимізм. Таку думку висловив радник голови ОП Михайло Подоляк.

За словами Мао Нін, позиція Пекіна щодо «кризи в Україні» є послідовною та чіткою.

«Два президенти обмінялися думками з міжнародних та регіональних питань, що становлять спільний інтерес, включаючи українську кризу і палестино-ізраїльський конфлікт... Ми стоїмо на стороні рівності та справедливості і, як і раніше, віддані сприянню переговорам про мир та деескалацію», – заявили в МЗС КНР.

Мао Нін також додала, що зустріч двох лідерів визначила напрямок розвитку китайсько-американських відносин.

«Це була зустріч, на якій обидві сторони змогли зміцнити довіру, розвіяти побоювання, подолати розбіжності та розширити співпрацю», - сказала вона.

Нагадаємо, переговори Байдена та Сі відбулися сьогодні Сан-Франциско. Після зустрічі президент США заявив, що на переговорах із Сі був досягнутий «реальний прогрес».

При цьому Байден підтвердив, що, як і раніше, вважає главу КНР диктатором. У МЗС Китаю обурилися через цю заяву американського лідера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: