У ГУР відреагували на заяви ЗМІ про нібито готовність путіна заморозити війну

Читать на русском
Керівництво рф справді зацікавлене в тому, щоб якнайшвидше закінчити війну проти України. Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов.
Фото: mediacenter.org.ua

Керівництво рф справді зацікавлене в тому, щоб якнайшвидше закінчити війну проти України, незважаючи на всі публічні заяви путіна про готовність продовжувати бойові дії.

Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, коментуючи нещодавню публікацію The New York Times.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

Водночас Україна також хоче якнайшвидше завершити війну, але на своїх умовах і відповідно до міжнародного права.

«Росія хотіла б якнайшвидше закінчити вторгнення. Інша справа – на яких умовах. З погляду українського інтересу та міжнародного права, росія – це злочинець. Україна, звісно, зацікавлена у тому, щоб закінчилася ця геноцидна війна, але з відновленням нашої територіальної цілісності та покаранням злочинців», – заявив Юсов.

Він додав, що такі матеріали західних ЗМІ – «це навіть добре, тому що це заперечує те, що світ забув про Україну». Водночас необхідно моніторити та аналізувати інформацію, яку публікують на Заході.

«Ми бачимо зараз цілу низку присвячених Україні матеріалів на перших сторінках провідних видань. Це часто дискусійні матеріали і ми маємо займати нашу проактивну позицію», - наголосив представник ГУР.

Нагадаємо, у суботу журналісти NYT повідомили, що російський диктатор володимир путін з вересня через посередників надсилає сигнали про готовність до припинення вогню у війні проти України.

Раніше президент Володимир Зеленський виключив можливість досягнення компромісів із володимиром путіним, оскільки той «не зацікавлений у припиненні війни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: