Одна з країн ЄС почне навчати українських льотчиків на винищувачах у 2024 році

Читать на русском
Перші пілоти прибудуть на початку 2024 року. Після початкової підготовки у Франції вони продовжать навчання на винищувачах на курсах, організованих європейськими партнерами.
24 канал

Франція з початку наступного року долучиться до підготовки українських пілотів на західних винищувачах. При цьому, йдеться про початкову підготовку, яку потім продовжать інші європейські країни.

Про це йдеться у звіті на сайті французького Міністерства оборони.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

Французьке відомство зазначає, що у травні президент Франції Емманюель Макрон підтвердив готовність навчати українських льотчиків винищувачів спільно з кількома європейськими партнерами.

«Перші пілоти прибудуть на початку 2024 року. Після початкової підготовки у Франції вони продовжать навчання на винищувачах на курсах, організованих нашими партнерами», – йдеться у звіті.

Водночас, ймовірно, йдеться про навчання на винищувачах F-16, які в Європі організовує коаліція на чолі з Данією та Нідерландами. Хоча французька сторона цього не уточнює.

Нагадаємо, що українські захисники вже почали навчання на F-16 у Данії та Сполучених Штатах, де перейшли до льотної підготовки. При цьому, у Румунії за сприяння Нідерландів відкрили навчальний центр, який зокрема прийматиме й українців.

Раніше стало відомо, що українські пілоти розпочали підготовку на західних винищувачах F-16 у повітрі з інструкторами.

Навчання пілотів на американських F-16 стартувало в середині серпня. Очікується, що перші винищувачі від Нідерландів передадуть Україні у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: