Деякі українські пілоти вже тренуються на F-16 в небі – Ігнат

Читать на русском
Українські пілоти в рамках навчання вже літають західними винищувачами F-16 з інструкторами.
Фото: Повітряні Сили ЗСУ

Українські пілоти розпочали підготовку на західних винищувачах F-16 у повітрі з інструкторами. Поки що не всі, але навчання продовжується.

Про це повідомив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 10 листопада.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

«Процес пішов – це найголовніше. Партнери не надто хочуть деталізувати процес проходження навчання. Але те, що пілоти вже навчаються на F-16 у повітрі безпосередньо. Не всі, звісно. Окремі пілоти вже проходять підготовку у небі з інструктором на бойових літаках. Тому все йде згідно з планом», – заявив Ігнат.

За його словами, завдання українців – дочекатись, тримати країну, тримати наше небо зараз.

Нагадаємо, у Пентагоні повідомили, що навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 може тривати не менше ніж 5 місяців, залежно від швидкості прогресу військових ЗСУ.

Навчання пілотів на американських F-16 стартувало в середині серпня. Очікується, що перші винищувачі від Нідерландів передадуть Україні у 2024 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: