Україна запросила у США нові види озброєнь, включаючи винищувачі F-18 – Reuters

Читать на русском
Україна запросила у США нові види озброєння для відбиття російської агресії. До списку увійшли, зокрема, системи ППО, винищувачі F-18, гелікоптери Apache та Blackhawk, танки.
F-18 Hornetnavair.navy.mil

Чиновники Міністерства оборони України передали США новий перелік озброєння для задоволення потреб ЗСУ у боротьбі з російською агресією. Список включає сучасні системи ППО, винищувачі F-18 Hornet, безпілотники, гелікоптери Apache та Blackhawk.

Про це повідомляє Reuters.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

До повного списку, який було передано на закритому засіданні Конференції оборонних індустрій у Вашингтоні, увійшло озброєння, яке Україна вже має – наприклад, танки Abrams, 155-мм артилерія – і вже запрошені ракети ATACMS великої дальності та винищувачі F-16.

Але у списку, як пише агентство, є й кілька «сюрпризів»: транспортні літаки C-17 Globemaster виробництва Boeing (BA.N) та C-130 Super Hercules виробництва Lockheed Martin (LMT.N), ударні гелікоптери Apache, а також гелікоптер Black Hawk, виготовлений підрозділом Sikorsky компанії Lockheed Martin.

Крім того, Україна просить у США винищувачі F-18 Hornet, три типи безпілотників виробництва General Atomics, включаючи MQ-9B Sky Guardian та систему протиповітряної оборони Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) виробництва Lockheed.

Нагадаємо, напередодні США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 175 млн доларів.

При цьому Сенат США поки що не зміг ухвалити законопроєкт, який включає фінансування для України. Посол США Оксана Маркарова прокоментувала провальне голосування.

У Пентагону тим часом залишилося менше 6 млрд доларів на військову допомогу Україні та супутні витрати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: