Стало відомо, коли Нідерланди відправлять в Румунію решту літаків F-16

Читать на русском
Усі обіцяні Нідерландами винищувачі F-16 будуть доставлені в Румунію до кінця цього року. А вже із січня на літаках зможуть розпочати підготовку українські пілоти.
Фото: U.S. Air Force

Усі обіцяні урядом Нідерландів винищувачі F-16 будуть доставлені в Румунію найближчими тижнями.

Про це повідомив командувач Збройних Сил країни Онно Ейхельсхайм, його цитує Nederlandse Omroep Stichting.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

За словами вйськового, очікується, що всі літаки надійдуть у розташування навчального центру до кінця цього року. А вже із січня на винищувачах зможуть розпочати підготовку українські пілоти.

Довгий час Нідерланди не називали точну кількість F-16, яку планують передати. Влада країни зазначала, що навчальний центр отримає «від 12 до 18 винищувачів».

Тепер Ейхельсхайм розповів, що румунська сторона отримає 18 літаків. При цьому всі F-16 залишаться власністю Нідерландів.

Нагадаємо, що першу групу винищувачів F-16, які використовуватимуться у навчанні українських пілотів, поставили у вівторок.

Згідно з планом, Україна отримає перші винищувачі від Нідерландів у 2024 році. Очікується, що Амстердам передасть 24 із 42 літаків, які є на озброєнні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: