Українські пілоти завершили ознайомчу підготовку на шведських винищувачах Gripen

Читать на русском
Українські пілоти успішно пройшли ознайомчу підготовку на шведських винищувачах Gripen. Про це повідомив міністр оборони країни Пол Йонссон.
Фото: Saab

Українські пілоти успішно пройшли ознайомчу підготовку на шведських винищувачах Gripen.

Про це повідомив міністр оборони країни Пол Йонссон у коментарі Aftonbladet.

У Зеленського прокоментували можливість передачі Україні винищувачів GripenПрес-секретар Зеленського заявив, що літак Gripen - це хороша альтернатива, оскільки він універсальний, він менш вимогливий.

Підготовка включала випробувальні польоти як літаком, і на тренажері, і навіть інструктажі для наземного персоналу.

«Ознайомчі польоти завершено, і згідно зі звітом, який я одержав від Збройних сил, навчання пройшло добре», – повідомив глава оборонного відомства Швеції.

Йонссон також зазначив, що уряд країни поки не ухвалив остаточного рішення щодо передачі Україні цих винищувачів.

«Ми вже говорили, що не виключаємо відправлення цих літаків до України. Досвід навчання тепер має лягти в основу роботи зі з'ясування умов для цього», – резюмував міністр.

Нагадаємо, 19 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ розпочали випробування на шведських винищувачах Gripen.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили, що Збройні сили Швеції на запит уряду країни розглянуть можливість відправки Gripen до України. Уряд, серед іншого, хоче одержати інформацію про те, як передача літаків вплине на обороноздатність Швеції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: