Зеленський підтвердив готовність Норвегії передати винищувачі F-16

Читать на русском
Норвегія також вирішила підтримати авіаційну коаліцію та готова надати Україні винищувачі F-16.
архівне фотоскрін з відео

Норвегія вирішила підтримати авіаційну коаліцію та готова надати Україні винищувачі F-16. Кількість поки невідома.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гар Стере, передає Укрінформ.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

«У нас три країни, які погодилися передати Україні після тренування F-16 – Данія, Нідерланди, Норвегія. Ми дуже вдячні цим трьом державам», – розповів Зеленський.

Пізніше у себе в Telegram він також заявив про підтримку Норвегією коаліції винищувачів.

«Норвегія дієво підтримує нашу авіаційну коаліцію та підготувала відповідні рішення. Найкращі новини до Дня Незалежності! Є й новий оборонний пакет – це посилення ППО та інше дуже важливе обладнання», – повідомив президент.

Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере під час перебування у Києві підтвердив плани країни передати певну кількість винищувачів F-16.

«Ми плануємо передати Україні норвезькі винищувачі F-16 і надамо подальшу інформацію про передачу, кількість і терміни постачання у належний час», – сказав він на пресконференції в Києві, передає «Європейська правда».

Нагадаємо, сьогодні у ЗМІ з'явилася інформація, що Норвегія вирішила передати Україні винищувачі F-16.

Також повідомлялося, що до підготовки українських пілотів на F-16 приєднається Португалія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: