У Міноборони Данії озвучили терміни передачі Україні перших винищувачів F-16

Читать на русском
Уряд Данії розраховує, що передача перших американських літаків F-16 для Збройних сил України відбудеться до травня 2024 року.
Фото: Lockheed Martin

Уряд Данії розраховує, що передача перших американських літаків F-16 для Збройних сил України відбудеться до травня 2024 року.

Про це повідомив міністр оборони країни Трольс Лунд Пульсен, його цитує TV2.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

Глава військового відомства вважає, що постачання може розпочатися вже в першому кварталі наступного року. Натомість, точні терміни залежатимуть від низки факторів.

«Насамперед це залежатиме від підготовки пілотів та допоміжного персоналу, необхідного для обслуговування цих літаків», – сказав Поульсен.

У зв'язку з цим він не виключив, що передача перших літаків відбудеться і у березні-квітні. Поульсен не став уточнювати, скільки літаків буде поставлено на початковому етапі.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони Бельгії Людовін Дедондер повідомила, що її країна поставить Україні кілька винищувачів F-16, але лише з 2025 року.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав необхідну Україні кількість винищувачів F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: