Західні партнери вважають, що винищувачі F-16 не змінять хід війни – Ігнат

Читать на русском
Українські військові заперечують це, наголошуючи, що сучасні літаки відгонять російську авіацію.
24 канал

Деякі західні партнери вважають, що винищувач F-16 не зможе змінити хід війни в Україні. Однак, як наголошують у ЗСУ, сучасні літаки відгонять російську авіацію.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляє в ефірі телемарафону.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

У Повітряних силах ЗСУ заперечили заяви союзників, наголосивши, що авіаційні комплекси F-16 допоможуть відігнати російську авіацію подалі й прикрити з повітря українські наземні війська.

«Я б хотів посперечатися з усіма критиками цього питання щодо літаків. Змінять хід війни літаки і дуже серйозно змінять. Питання у тому, щоб ці літаки не мали тактико-технічні характеристики значно слабші за російські. Нам потрібні літаки сучасні, які зможуть завоювати перевагу у повітрі», - сказав речник Повітряних сил.

Ігнат пояснив, що винищувач F-16 підходить для України, оскільки може завдавати ударів по наземних, надводних та повітряних цілях, а також захистити небо від ракет та дронів.

«Я думаю, що такі авіаційні комплекси, а багатоцільовий літак - це авіаційний комплекс, вирішать ряд завдань, зможуть суттєво вплинути на хід війни», - додав він.

Як відомо, деякі українські пілоти вже тренуються на F-16 в небі.

Нагадаємо, в одній з країн ЄС почав роботу центр підготовки пілотів винищувачів F-16, де навчатимуться українські захисники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: