Резніков оголосив старт навчання українських пілотів на F-16

Читать на русском
Українські пілоти, інженери та техніки сьогодні вже розпочали навчання на винищувачах F-16.
Defense Express

Українські пілоти, інженери та техніки вже розпочали навчання на американських винищувачах F-16. При цьому, до програми навчання також входить навчання з англійської мови.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив для 24 каналу.

Керівник відомства оголосив, що «навчання вже розпочалися».

Коаліція для навчання українських пілотів: скільки F-16 у учасниківУкраїна та 11 країн створили коаліцію для навчання українських пілотів. Скільки F-16 у країн-учасниць – на інфографіці.

Міністр оборони зазначив, що 11 країн-партнерів увійшли до літакової коаліції. А лідерство щодо проєкту навчання українських пілотів, техніків та інженерів взяли Нідерланди та Данія.

Згідно зі словами Резнікова, про завершення цих навчань повідомлять інструктори, коли бачитимуть, як українські пілоти, інженери та техніки сприймають нові навички та взаємодіють між собою.

Він додав, що, коли партнери ухвалюватимуть рішення, яка країна та скільки готова передати винищувачів, будуть звертатися за згодою на це до США.

«Кожна країна отримуватиме такий дозвіл і буде казати: «Я готовий передати таку кількість літаків». Відповідно, із запчастинами, можливістю забезпечення. «Я готовий передати таку кількість ракет або авіаційних бомб, або чогось ще». Тоді буде зрозуміла друга частина проєкту», - додав Резніков.

Нагадаємо, на початку серпня ЗМІ повідомляли, що план навчання українських пілотів на F-16 ще не затверджений. При цьому президент Володимир Зеленський говорив, що навчання українських пілотів управлінню винищувачами F-16 розпочнеться саме у серпні.

Журналісти Washington Post розповіли, що процес підготовки українських пілотів на F-16 може тривати до наступного літа.

У Білому домі вже заявили, що Україна отримає винищувачі F-16 після завершення навчання пілотів.

А згодом у Міноборони Данії назвали терміни початку навчання українських пілотів на F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: