Палата представників США може проголосувати за оформлення імпічменту Байдена – Reuters

Читать на русском
Палата представників США у середу, 13 грудня, може проголосувати за формалізацію розслідування щодо імпічменту президента Джо Байдена.
Фото: AP Photo / Jacquelyn Martin

Спікер Палати представників Майк Джонсон під час закритої зустрічі заявив, що Конгрес США 13 грудня проголосує за офіційне оформлення розслідування щодо імпічменту президента Джо Байдена.

Про це пише Reuters з посиланням на помічника лідера республіканців, який говорив на умовах анонімності.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

Зазначається, що голосування, ймовірно, відбудеться в день, коли члени Палати представників планують піти на різдвяні канікули тривалістю понад три тижні.

Республіканці в Палаті представників звинувачують президента-демократа і його сім'ю в отриманні неправомірної вигоди від політичних рішень, в ухваленні яких Байден брав участь як віцепрезидент під час правління президента Барака Обами в 2009-2017 роках.

Вони також звинуватили Міністерство юстиції США в неналежному втручанні в розслідування щодо сина президента – Гантера Байдена. Однак Міністерство юстиції заперечує свою провину.

Водночас, республіканці поки не змогли надати доказів, що дії Байдена як віцепрезидента пов'язані із бізнесом його сина.

«Тож малоймовірно, що Сенат, де Демократична партія Байдена має більшість, проголосував би за цей документ, якщо це зробить Палата», – пише видання.

Нагадаємо, 8 грудня стало відомо, що Міністерство юстиції США порушило нову кримінальну справу стосовно Гантера Байдена, сина президента США Джо Байдена. Звинувачення стосуються несплати податків за дев'ятьма пунктами.

Раніше, у вересні, Федеральна прокуратура США звинуватила сина президента Гантера Байдена за трьома пунктами справи про зберігання вогнепальної зброї.

Також повідомлялося, що рейтинг схвалення президента США Джо Байдена знизився до найнижчого рівня за час його президентства – 40%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: