Сину Джо Байдена висунули нові звинувачення через несплату податків

Читать на русском
Синові президента США Гантеру Байдену висунуто звинувачення за дев'ятьма пунктами, пов'язаними з податками.
Фото: Getty Images

Міністерство юстиції США порушило нову кримінальну справу стосовно Гантера Байдена, сина президента США Джо Байдена. Звинувачення стосуються несплати податків за дев'ятьма пунктами.

Про це повідомила телекомпанія CNN із посиланням на джерела.

У обвинувальному висновку стверджується, що Гантер Байден «взяв участь у чотирирічній схемі, щоб не платити щонайменше 1,4 мільйона доларів у вигляді федеральних податків, які він заборгував за податкові роки з 2016 по 2019».

Дев'ять звинувачень включають несплату податків, неправдиву податкову декларацію та ухилення від сплати податків.

Зазначається, що хоча Гантер Байден сплатив свої податки з 2018 року, прокурори стверджують, що він вносив «неправдиві відрахування від бізнесу з метою ухилення від сплати податків для зменшення значних податкових зобов’язань, з якими він зіткнувся».

Стверджується, що замість сплати податків Байден-молодший «витрачав мільйони на екстравагантний спосіб життя».

Адвокати Гантера Байдена не дали коментарів. Білий дім теж не прокоментував нових звинувачень.

Міністерство юстиції США повідомило, що Гантеру Байдену може загрожувати максимум 17 років ув'язнення, якщо його визнають винним.

Відомо, що спеціальний прокурор Міністерства юстиції США Девід Вайс розслідує справу Хантера Байдена з 2019 року.

Нагадаємо, у вересні Гантера Байдена було звинувачено у зберіганні вогнепальної зброї в штаті Делавер. 53-річний син президента Джо Байдена не визнав себе винним у справі зброї.

Як відомо, колишньому президенту США Дональду Трампу висунули обвинувачення. Це перший подібний випадок в американській історії.

Також повідомлялося, що Дональд Трамп сумарно може провести понад пів тисячі років у в'язниці. Для цього достатньо довести его провину у всіх чотирьох статтях обвинувачень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: