Сину Байдена загрожує до 25 років в'язниці

Читать на русском
Федеральна прокуратура США звинуватила сина президента Джо Байдена, Хантера, за трьома пунктами справи про зберігання вогнепальної зброї.
Фото: Reuters

Міністерство юстиції США 14 вересня оголосило федеральні звинувачення сину президента країни Хантеру Байдену. Його звинувачують у тому, що він незаконно зберігав зброю. Це перший в історії США випадок, коли йдеться про звинувачення дитині чинного президента.

Про це пише CNN.

Звинувачення щодо Байдена-молодшого стосується трьох статей про незаконне володіння зброєю. Дві пов’язані з неправдивими заявами про вогнепальну зброю, а третя – з володінням вогнепальною зброєю особою, яка вживає наркотики.

Зокрема, мовиться про епізод, який трапився у жовтні 2018 року, коли син президента США свідомо зробив неправдиву та фіктивну письмову заяву, купуючи револьвер Colt Cobra 38SPL. Так, Хантер Байден сказав продавцеві зброї у штаті Делавар, що не вживає наркотиків.

Правоохоронці дізналися, що Байден-молодший зберігав зброю приблизно з 12 до 23 жовтня 2018 року. Як наслідок, тепер йому загрожує максимальне покарання у вигляді 25 років ув'язнення, адже йому інкримінують три обвинувачення. Окрім того, за кожним пунктом звинувачення також передбачено максимальний штраф у розмірі 250 тисяч доларів США.

Американські юристи зауважують, що звинувачення, висунуті сину президента США, рідко переслідуються в судовому порядку. Крім того, пункт про володіння зброєю у стані наркотичного сп’яніння наразі оскаржується в судах і може зрештою бути визнаний неконституційним.

Справою Хантера Байдена займається спеціальний прокурор Девід Вайс. Він є призначенцем експрезидента США Дональда Трампа. Поки що Вайс відмовився коментувати розслідування.

Білий дім наразі ці звинувачення також не коментував.

Нагадаємо, колишньому президенту США Дональду Трампу висунули обвинувачення. Це перший подібний випадок в американській історії.

Також повідомлялося, що Дональд Трамп сумарно може провести понад пів тисячі років у в'язниці. Для цього достатньо довести его провину у всіх чотирьох статтях обвинувачень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: