Палата представників США з чергової спроби обрала спікера

Читать на русском
У США обрали нового спікера Палати представників Конгресу. Посаду отримав республіканець Майк Джонсон зі штату Луїзіана, який вважається прихильником експрезидента Дональда Трампа.
Майк ДжонсонФото: Getty Images

У США обрали нового спікера Палати представників Конгресу. Посаду отримав республіканець Майк Джонсон зі штату Луїзіана.

Про це стало відомо за підсумками голосування нижньої палати американського парламенту.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Джонсона було обрано в ході четвертого туру загального голосування Палати. Нового спікера підтримали 220 конгресменів, тоді як його конкурент – демократ Хакім Джефріс – отримав 209 голосів парламентарів.

Майку Джонсону 51 рік. Він вважається прихильником Дональда Трампа і навіть виступив на підтримку експрезидента під час слухань щодо імпічменту.

З початку вторгнення рф Джонсон підтримав лише одну проукраїнську ініціативу в Конгресі – запровадження ленд-лізу. Після цього він голосував проти більшості законопроєктів щодо підтримки України.

У рейтингу американських законодавців, створеному групою Republicans for Ukraine, Джонсон отримав оцінку «very poor» - найнижчу з можливих.

Нагадаємо, 4 жовтня Палата представників Конгресу США відправила у відставку свого спікера Кевіна Маккарті. Це був перший в історії США випадок усунення спікера нижньої палати.

Варто зазначити, що обрання спікера дозволить розблокувати роботу Конгресу США для ухвалення бюджетних законопроєктів, зокрема спрямованих на виділення додаткового фінансування для підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: