У Палаті представників США внесли законопроєкт без військової допомоги Україні

Читать на русском
Новообраний спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон запропонував виділити на допомогу Ізраїлю 14,3 мільярда доларів.
Укрінформ

Новообраний спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон запропонував виділити на допомогу Ізраїлю 14,3 мільярда доларів, без допомоги Україні. Республіканська більшість Палати представників вже внесла окремий законопроєкт.

Про це повідомляє видання The Hill.

Спікер Палати представників підтвердив, що допомога Україні та Ізраїлю буде розділенаЗаконопроекти про допомогу Ізраїлю та України будуть окремо винесені на розгляд, заявив спікер Палати представників Майк Джонсон.

«Аби покрити цю іноземну допомогу, законодавство передбачає скорочення фінансування Податкової служби США на $14,3 млрд», - йдеться у матеріалі.

Зокрема, новий спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон уже вніс відповідний законопроект до Конгресу. Його планують розглянути цього тижня.

Відповідний крок, вочевидь, відповідає інтересам консервативного крила Республіканської партії. Але суперечить ініціативі Білого дому, яку підтримують демократи в обох палатах, а також значна частина республіканців.

Як зазначається, пакет, який пропонує прийняти Джонсон, включає:

  • 4 млрд доларів для Ізраїлю на закупівлю двох систем протиракетної оборони - «Залізного купола» та «Пращі Давида».
  • 4,4 млрд доларів для Пентагону на заміну запасів зброї та обладнання, відправленого до Ізраїлю, а також на відшкодування витрат.
  • 3,5 млрд доларів для Держдепу у якості іноземного військового фінансування для надання допомоги Ізраїлю.

Повідомляється, що представлений пакет відхиляється від стратегії Білого дому, яка нерозривно пов’язує допомогу Україні й Ізраїлю та іншим демократіям, які протистоять імперіалізму й тероризму. Це також ускладнює перспективи ухвалення такого документа.

Нагадаємо, новообраний спікер Джонсон висловив відкритість щодо надання допомоги Україні.

Пізніше він заявив, що допомогу Україні та Ізраїлю слід розглядати окремо.

Також новий речник Палати представників США Майк Джонсон назвав умови надання допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: