Рейтинг схвалення Байдена впав до найнижчого рівня під час президентства – NBC

Читать на русском
Роботу Джо Байдена схвалюють 40 відсотків виборців у США – це найнижчий рівень схвалення за час його президентства.
Фото: CNN

Рейтинг схвалення президента США Джо Байдена знизився до найнижчого рівня за його президентства — 40%. Значна кількість виборців не схвалює його підхід до зовнішньої політики та війни між Ізраїлем та ХАМАС.

Це дані національного опитування NBC News, проведеного 10-14 листопада.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

Згідно з опитуванням, 40% зареєстрованих виборців схвалюють роботу Байдена, а 57% не схвалюють, що є рекордно низьким рівнем схвалення (і рекордно високим несхвалення) з тих пір, як він став президентом.

Порівняно з вереснем, це невелика загальна зміна – тоді рейтинг схвалення Байдена становив 41%.

У новому опитуванні відзначається зсув серед виборців віком від 18 до 34 років: у вересні 46% цих виборців заявили, що схвалюють роботу Байдена, тепер таких 31%.

Опитування також показало, що 62% виборців у США тепер не схвалюють підхід президента до зовнішньої політики.

Ще один мінімум для президента: лише 33% усіх виборців схвалюють зовнішньополітичний підхід Байдена, що на 8 пунктів нижче, ніж у вересні. Підхід Байдена до війни в Ізраїлі схвалюють 34% виборців.

Також Байден, за даними опитування NBC News, вперше відстає від Дональда Трампа у гіпотетичному очному протистоянні (хоча відставання знаходиться в межах похибки опитування).

Трамп отримав підтримку 46% зареєстрованих виборців, а Байден – 44%. У вересні їхні шанси були рівними, у червні Байден випереджав Трампа на 4 пункти.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Дональд Трамп, за даними опитувань, випереджає Джо Байдена у рейтингах підтримки у п'яти із шести найважливіших штатів.

З президентських перегонів у США вибули вже два кандидати-республіканці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: