Сенат США не проголосував за законопроєкт про спільний пакет допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню

Читать на русском
Законопроект про надання спільної допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню не пройшов процедурне голосування в Сенаті США.
фото: dw.com

Законопроект про виділення великого пакету фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню не пройшов процедурне голосування в Сенаті США.

Про це відомо з відеотрансляції засідання Сенату США.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Відповідна ініціатива передбачала виділення пакету допомоги у розмірі 106 млрд доларів, у тому числі 61 млрд доларів з яких призначалися на допомогу Україні.

Закон, який би гарантував виділення великого пакету допомоги для України та Ізраїлю, був заблокований у Сенаті, оскільки республіканці наполягали на більш жорстких заходах щодо контролю над імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Повідомляється, що законопроект отримав 45 голосів «за» та 48 голосів «проти». Таким чином, він не зміг отримати 60 голосів, необхідних для того, щоб мати можливість розпочати дебати щодо законопроекту.

Проти законопроекту проголосували всі республіканці та незалежний сенатор Берні Сандерс.

Нагадаємо, лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що він виступатиме за те, щоб сенатори-республіканці проголосували проти виділення фінансування для допомоги Україні.

Як відомо, демократична більшість у Сенаті США представила пакет заходів з національної безпеки на суму близько 111 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: