У США новообраний спікер Джонсон висловив відкритість щодо надання допомоги Україні – Bloomberg

Читать на русском
Новообраний спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що готовий обговорювати допомогу Україні, хоча раніше скептично ставився до її військової підтримки.
Спікер Палати представників США Майк ДжонсонФото: Getty Images

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон, що був обраний після кількох невдалих голосувань та низки замін кандидатів, і який раніше виступав проти виділення допомоги Україні, висловився щодо ймовірного надання допомоги Україні.

Про це пише Bloomberg.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

За інформацією видання, Джонсон заявив про готовність до переговорів щодо запиту на фінансування від адміністрації президента США Джо Байдена для військових потреб України.

Варто зазначити, що раніше новообраний спікер скептично ставився до військової підтримки України. Таку ж позицію висловлював експрезидент США Дональд Трамп, який підтримав Джонсона та закликав прибічників голосувати за його кандидатуру.

Також видання нагадує, що раніше Джонсон активно виступав проти скорочення витрат. Він голосував проти короткострокового фінансування, щоб запобігти закриттю уряду у жовтні.

Через цей законопроєкт усунули попереднього спікера Кевіна МакКарті. Тепер Джонсон опиниться в аналогічній ситуації.

«Цього тижня в листі до законодавців від Республіканської партії він підтримав тимчасовий план витрат, який дозволить уряду працювати і наступного року, після закінчення терміну 17 листопада, щоб дати час для переговорів», – говориться у матеріалі.

Нагадаємо, 25 жовтня Палата представників США з чергової спроби обрала спікера. Цю посаду отримав республіканець Майк Джонсон.

4 жовтня Палата представників Конгресу США відправила у відставку свого спікера Кевіна Маккарті. Це був перший в історії США випадок усунення спікера нижньої палати.

Варто зазначити, що обрання спікера дозволить розблокувати роботу Конгресу США для ухвалення бюджетних законопроєктів, зокрема спрямованих на виділення додаткового фінансування для підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: