Без допомоги Україні: Байден підписав закон про тимчасовий бюджет США

Читать на русском
Джо Байден підписав тимчасовий бюджет США, в якому не передбачена допомога Україні та Ізраїлю.
Фото: AP

Президент США Джо Байден підписав законопроєкт щодо фінансування роботи уряду, який не включає додаткову допомогу Ізраїлю та Україні.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Посол у США пояснила, чому Конгрес не включив допомогу Україні до тимчасового бюджетуПосол у США Оксана Маркарова заявила, що питання надання допомоги Україні, як і раніше, активно обговорюється в Конгресі, незважаючи на відсутність відповідного пункту в тимчасовому бюджеті.

У рамках двоетапного плану законопроєкт передбачає фінансування пріоритетів Конгресу, включаючи військове будівництво, справи ветеранів, транспорт, житло та Міністерство енергетики до 19 січня. Інші агентства фінансуватимуться до 2 лютого.

План видатків не включає додаткову допомогу Ізраїлю чи Україні.

Нагадаємо, у Білому домі попередили, що США вичерпали 96% коштів, наданих для допомоги Україні.

Майже місяць тому Байден направив офіційний запит до Конгресу про виділення 106 млрд доларів для України, Ізраїлю та Тайваню, а також для управління потоком мігрантів на кордоні. На підтримку України там передбачено близько 61 мільярда.

Але спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що військову допомогу Україні та Ізраїлю розглядатимуть окремо.

Раніше повідомлялося, що Палата представників США все ж таки розгляне запит Байдена про фінансову допомогу Україні, але після Дня подяки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: