Напад на Ізраїль сприятиме агресії рф проти України – Дуда

Читать на русском
Ситуація на Близькому Сході, пов'язана з атаками ХАМАС на Ізраїль, матиме ефект відвернення очей від України.
ArmyInform

Напад терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль сприятиме російській агресії проти України через те, що відверне від неї увагу світу.

Про це повідомляє видання РАР, з посиланням на президента Польщі Анджея Дуду в ефірі Polsat News.

Він зазначив, що ситуація на Близькому Сході, пов'язана з атаками ХАМАС на Ізраїль, матиме ефект «відвернення очей від України».

«Це, безумовно, сприяє росії та російській агресії проти України, це відволікає увагу світу», - сказав президент Польщі.

Водночас Дуда зауважив, що Польща повинна дивитись на події в Ізраїлі з погляду власних інтересів та безпеки.

Також польський лідер побоюється, що Євросоюз може зазнати чергової хвилі міграції з Близького Сходу.

«Теми, які ми обговорювали останнім часом - прем'єр-міністр Матеуш Моравецький у Гренаді і я на зустрічі в Порту - стають ще більш актуальними. Питання нашої безпеки, захисту кордонів Польщі, кордонів ЄС і Шенгенської зони стає все більш важливим», - додав він.

Нагадаємо, увечері 7 жовтня армія оборони Ізраїлю зайшла до всіх своїх міст на кордоні з Сектором Газа, які раніше захоплювали бойовики ХАМАС. Згодом повідомили, що армія оборони країни відновила контроль над більшістю південних населених пунктів, а також створила закриту зону у районі Сектора Газа.

При цьому прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна вступає в «довгу і важку війну», нав’язану атакою ХАМАС.

Також 8 жовтня стало відомо, що в Ізраїлі загинули щонайменше двоє громадян України. Дипломати вживають заходів для повернення тіл загиблих додому.

Згодом військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав введення пункту 40 Алеф, що означає офіційне оголошення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: