Ізраїль офіційно перейшов у стан війни

Читать на русском
Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав введення пункту 40 Алеф, що означає офіційне оголошення війни.
Фото EPA/UPG

Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав введення пункту 40 Алеф, що означає офіційне оголошення війни.

Про це пише BNN.

Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав введення пункту 40 Алеф, який запроваджує офіційно стан війни у країні. Цей пункт не вводили з 1973 року.

Цей пункт передбачає, що «держава не розпочинатиме війну і не вживатиме значних військових дій, які можуть з високим ступенем ймовірності призвести до війни, окрім як у разі відповідного рішення уряду».

«Політико-безпековий кабінет учора ввечері затвердив воєнний стан і, відповідно, проведення значних бойових дій. Це згідно зі статтею 40 Основного Закону про Уряд. Війна, нав’язана Державі Ізраїль через смертоносний терористичний напад із Сектора Газа, почалася 7 жовтня 2023 року о 06:00», – заявила канцелярія прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу.

Нагадаємо, увечері 7 жовтня армія оборони Ізраїлю зайшла до всіх своїх міст на кордоні з Сектором Газа, які раніше захоплювали бойовики ХАМАС. Згодом повідомили, що армія оборони країни відновила контроль над більшістю південних населених пунктів, а також створила закриту зону у районі Сектора Газа.

При цьому прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна вступає в «довгу і важку війну», нав’язану атакою ХАМАС.

Також 8 жовтня стало відомо, що в Ізраїлі загинули щонайменше двоє громадян України. Дипломати вживають заходів для повернення тіл загиблих додому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: