В Ізраїлі заявили про понад 100 жертв і майже 1000 постраждалих від нападу ХАМАС

Читать на русском
Внаслідок масштабної атаки ХАМАС по Ізраїлю загинуло щонайменше 100 людей, ще понад 900 - постраждали.
Reuters

Внаслідок сьогоднішньої атаки ХАМАС на південні та центральні райони Ізраїлю загинули щонайменше 100 людей і понад 900 зазнали поранень.

Про це повідомляє видання The Times of Israel.

«Міністерство охорони здоров'я повідомляє, що наразі 908 постраждалих були доставлені до лікарень для лікування внаслідок тривалої терористичної атаки ХАМАС на південь та центральну частину Ізраїлю», - йдеться у повідомленні.

Уряд Бразилії скликає Радбез ООН через ситуацію в ІзраїліУряд Бразилії засудив атаку бойовиків ХАМАС в Ізраїлі. Та у зв'язку з загостренням ситуації скликає Радбез ООН.

Згідно з даними влади, за час безпрецедентного нападу та масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю загинуло щонайменше 100 осіб.

При цьому, підконтрольне ХАМАС міністерство охорони здоров'я в Газі заявляє про 198 загиблих і 1610 поранених палестинців з початку нападу угруповання у суботу зранку.

Заступник голови ХАМАС Салех аль-Арурі заявив в інтерв'ю «Аль-Джазірі», що угруповання захопило в полон «велику кількість» ізраїльтян. За його словами, серед них є «старші офіцери».

Водночас, речник Армії оборони Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі підтвердив, що терористичне угрупування ХАМАС захопило ізраїльтян у заручники в секторі Газа.

Згідно словами Хагарі, на півдні Ізраїлю все ще існують 22 місця, де тривають бойові дії, включаючи захоплення заручників в Беері і Офакімі.

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни було випущено 2200 ракет.

Нагадаємо, сьогодні вранці по території Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару з боку Сектору Гази. Крім того, повідомляється про проникнення членів ХАМАСу на територію країни. Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції у відповідь на несподіваний напад бойовиків.

Згодом армія оборони Ізраїля заявила, що атакувала 17 військових об'єктів та 4 оперативні штаби бойовиків ХАМАС у Секторі Газа. Тим часом Міністерство оборони США заявило, що готове зробити все, щоб Ізраїль мав усе необхідне для захисту.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог вважає, що терористи ХАМАС мають покровителів в Ірані. Він закликає міжнародне співтовариство висловити протест.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: