Кремль має намір використати ситуацію в Ізраїлі у війні проти України – ISW

Читать на русском
Росія спробує використати напад ХАМАС на Ізраїль для того, щоб зменшити підтримку й увагу США та Заходу до України. Про це йдеться у звіті ISW.
Колаж: Слово і діло

Кремль, ймовірно, використає атаку ХАМАС на Ізраїль для просування наративів про зменшення підтримки та уваги США і Заходу до України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що у росії звинуватили Захід у зневазі до конфліктів на Близькому Сході на користь підтримки України. Зокрема, заступник голови Ради безпеки рф Дмитро Медведєв заявив, що США та їхнім союзникам слід було б «зайнятися роботою над «палестино-ізраїльським врегулюванням», а не втручатися у справи росії та надавати Україні військову допомогу».

Крім того, одна з інформаційних операцій Кремля базується на тому, що міжнародне співтовариство нібито незабаром перестане звертати увагу на Україну.

Так, російський пропагандист Сергій Мардан заявив, що росії вигідна ескалація, оскільки світ «на деякий час відволічеться від України і знову займеться гасінням вічної пожежі на Близькому Сході».

У МЗС рф також звинуватили Захід у блокуванні зусиль необхідного «квартету» росії, США, Євросоюзу та ООН, що призвело до ескалації насильства в Ізраїлі.

Експерти ISW наголошують, що ці наративи росії спрямовані на західну аудиторію, щоб вбити клин у військову підтримку України. Крім того, вони є спробами деморалізувати українське суспільство, а також мають намір запевнити російську внутрішню аудиторію в тому, що міжнародне співтовариство проігнорує зусилля України на фронті.

Нагадаємо, у суботу, 7 жовтня, Ізраїль зазнав ракетного удару з кількох місць у Газі.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна після атаки ХАМАСу перебуває у стані війни.

У США заявили, що забезпечать Ізраїль усім необхідним для самооборони. У той же час видання The Telegraph написало, що президент США Джо Байден проситиме Конгрес про 100 млрд доларів допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: