Сенат США готує законопроєкт підтримки Ізраїлю

Читать на русском
Сенатори США готують проєкт допомоги Ізраїлю, щоб забезпечити країну всім необхідним для самооборони.
Getty Image

Сенатори США готують проєкт допомоги Ізраїлю, щоб забезпечити країну всім необхідним для самооборони.

Про це йдеться на сайті комітету сенаторів США.

Відомо, що голова Сенатського комітету з міжнародних відносин США Бен Кардін заявив, що він хоче запровадити законодавство для надання оборонних пристроїв Ізраїлю і про термінову необхідність затвердити посла США в Ізраїлі.

«Як сказав раніше сьогодні президент Байден, Сполучені Штати стоять пліч-о-пліч з Ізраїлем на підтримку його права захищатися від тероризму і робити те, що необхідно для захисту свого народу. Я також знаю, що найближчим часом уряд Сполучених Штатів і Конгрес зобов'язані запропонувати ту допомогу, яка складала основу американо-ізраїльських відносин з моменту їх заснування», – зазначив сенатор.

Він наголосив, що за першої ж нагоди просуне законопроєкт, в якому буде зброя для самооборони Ізраїлю. Мова йде зокрема про поповнення системи протиракетної оборони «Залізний купол».

Нагадаємо, увечері 7 жовтня армія оборони Ізраїлю зайшла до всіх своїх міст на кордоні з Сектором Газа, які раніше захоплювали бойовики ХАМАС. Згодом повідомили, що армія оборони країни відновила контроль над більшістю південних населених пунктів, а також створила закриту зону у районі Сектора Газа.

При цьому прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна вступає в «довгу і важку війну», нав’язану атакою ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: