Ізраїль поновив контроль над більшістю південних населених пунктів

Читать на русском
Армія Ізраїлю відновила контроль над більшістю населених пунктів на кордоні зі Смугою Гази, в які проникли бойовики Хамасу та Ісламського джихаду.
Фото: Associated Press

Армія оборони Ізраїлю відновила контроль над більшістю південних населених пунктів, а також створила закриту зону у районі Сектора Газа.

Про це повідомив речник військових, а також зазначається у Telegram-каналі ізраїльських збройних сил.

Найбільша атака на Ізраїль з 2006 року: що відомоЗа ракетним обстрілом з Лівану стоїть терористичне угруповання ХАМАС, яке базується в секторі Газа.

В суботу, 7 жовтня, армія відновила контроль над більшістю прикордонних громад Гази, куди проникли бойовики ХАМАС та Ісламського джихаду.

До списку входять Сдерот, Софа, Керем Шалом, Нірім, Назів Хатхара, Нір Оз, форпост Нахаль Оз, Хуліт, Нір Ам, Нір Іцхак, Беер-Шева, Сде Ємен, Маген і Урім.

Водночас міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант поширив режим надзвичайної ситуації на всю територію держави. Раніше він оголосив «особливу ситуацію» в радіусі 80 кілометрів від Смуги Гази.

Крім того, повідомляється про створення закритої зони в районі Сектору Газа.

«Відповідно до оцінки ситуації, у всій зоні відповідальності сектора Гази оголошено закриту військову зону. ЦАХАЛ закликає населення бути пильним і не заходити в цей район», – говориться у повідомленні.

Нагадаємо, увечері 7 жовтня армія оборони Ізраїлю зайшла до всіх своїх міст на кордоні з Сектором Газа, які раніше захоплювали бойовики ХАМАС.

Повідомлялося, що прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна вступає в «довгу і важку війну», нав’язану атакою ХАМАС.

Раніше Нетаньягу заявив, що його країна перебуває «у стані війни», а не загострення конфлікту з Палестиною.

Вранці 7 жовтня стало відомо, що по Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару з боку сектора Гази, у той час як ХАМАС заявив про початок нової масштабної операції проти Ізраїлю. Бойовики ХАМАС також прорвали кордон на півдні Ізраїлю.

Внаслідок воєнних дій угруповання ХАМАС в Ізраїлі загинули щонайменше 250 осіб. Кількість жертв постійно зростає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: