Ніде у світі не можна давати жодного шансу терору: Зеленський відреагував на події в Ізраїлі

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву, та що ніде у світі не можна давати жодного шансу терору.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву, та що ніде у світі не можна давати жодного шансу терору.

Про це йдеться у звернені українського лідера.

Зеленський висловив співчуття всім, чиї рідні та близькі загинули від терористичної атаки. Він виразив впевненість, що порядок буде відновлено й терористи будуть знищені.

«Ніде у світі не можна давати жодного шансу терору, бо терор завжди є злочином не просто проти однієї країни чи його конкретних жертв, а проти людяності як такої та всього нашого світу. Хоч би хто спонсорував терор, це злочин проти світу. Світ має бути обʼєднаний та солідарний, щоб терор ніколи й ніде не намагався підкорити чи зламати життя», – йдеться у зверненні.

Зеленський наголосив, що право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву. А всі обставини цієї терористичної атаки мають бути зʼясовані, щоб світ знав і притягнув до відповідальності кожного, хто спонукав до нападу та допоміг його організації.

Він також додав, що всі громадяни України, які перебувають у зоні небезпеки, мають уважно дотримуватись інструкцій сил безпеки на місці та пильно стежити за інформацією.

Нагадаємо, сьогодні вранці по території Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару з боку Сектору Гази. Крім того, повідомляється про проникнення членів ХАМАСу на територію країни. Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції у відповідь на несподіваний напад бойовиків ХАМАС.

Через атаку ХАМАС загинули вже щонайменше 22 особи та ще понад 500 отримали поранення.

На всій території Ізраїлю запровадили надзвичайний стан. Тим часом Міністерство закордонних справ України створило оперативний штаб для допомоги українцям, які перебувають в країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: