Терор відкрив уже занадто багато фронтів проти людства – звернення Зеленського

Читать на русском
Зеленський наголосив, що на сьогодні вже є понад 100 звернень по допомогу від українців в Ізраїлі.
Офіс президента

Наступного тижня працюватимемо разом із нашими партнерами заради єдності світу в протистоянні терору, який відкрив уже занадто багато фронтів проти людства.

Про це президент Володимир Зеленський повідомляє у вечірньому зверненні.

За його словами, посольство України в Ізраїлі, усі дипломати, які опікуються цим регіоном, разом із розвідкою працюють цілодобово, щоб допомогти всім нашим людям, які потребують допомоги. Вже є понад 100 звернень по допомогу від українців в Ізраїлі.

«Вже є більш як сотня звернень до посольства від наших громадян. Встановлено місцеперебування п’яти наших людей на півдні Ізраїлю. Ще раз звертаюся до всіх громадян України в Ізраїлі: будь ласка, будьте уважними та виконуйте інструкції місцевих сил безпеки», - заявив президент.

Основне зі зверненні Зеленського:

  • Сьогодні говорив з прем’єр-міністром Ізраїлю Нетаньягу. Висловив співчуття через численні втрати від удару терористів. Прем’єр-міністр поінформував про ситуацію станом на зараз та дії сил оборони й безпеки Ізраїлю.

  • На жаль, підтвердилася загибель двох громадян України. Мої співчуття рідним і близьким.

  • Дуже важливо, щоб увесь світ – увесь – не залишився осторонь того, що сталося зараз, та реагував максимально принципово. Багатьох уразила зухвалість терористичного нападу. Зухвалість і ретельна підготовленість. Якщо терористи можуть собі це дозволити, значить, це загроза далеко не одній країні. І наступного тижня будемо працювати – разом із нашими партнерами – заради єдності світу в протистоянні терору. Різні міжнародні заходи вже заплановані. Українська позиція звучатиме, як завжди, на користь єдності та спільних дій.

  • Терор відкрив уже занадто багато фронтів проти людства. Війна проти України. Війна на Близькому Сході. Жахливі дестабілізації в Африці. Постійне намагання спровокувати кризу на продовольчому ринку світу.

  • І сьогодні, цього вечора, я хочу подякувати саме таким нашим людям, які рятують життя, які роблять усе, щоб терор програвав...

  • Запорізька область. Капітан служби цивільного захисту Анатолій Безнос, фельдшер екстреної медичної допомоги Юлія Белиба, капітан поліції Сергій Хохоляк. Дякую вам!

  • Херсонщина. Майор служби цивільного захисту Володимир Серган, сержант служби цивільного захисту Микола Сілін, майор поліції Олександр Скорняк, фельдшер «екстренки» Віталій Рудаков. Дякую вам!

  • Харківська область. Майстер-сержант служби цивільного захисту Сергій Осика, головний майстер-сержант служби цивільного захисту Олександр Назарько, фельдшер Яна Фесенко.

Як відомо, Уряд Бразилії скликає Радбез ООН через ситуацію в Ізраїлі.

Нагадаємо, станом на неділю, 8 жовтня, за офіційними даними кількість загиблих внаслідок масованого нападу ХАМАС на Ізраїль перевищила 600 осіб.

Також сьогодні стало відомо, що в Ізраїлі загинули щонайменше двоє громадян України. Дипломати вживають заходів для повернення тіл загиблих додому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: