Папа Римський відреагував на криваві події в Ізраїлі та закликав молитися за мир

Читать на русском
Папа Римський Франциск прокоментував агресію ХАМАС, закликавши до припинення бойових дій в Ізраїлі та Палестині.
5 канал

Папа Римський Франциск прокоментував агресію ХАМАС, закликавши до припинення бойових дій в Ізраїлі та Палестині. За його словами, тероризм та війна призводять лише до смерті та страждань.

Про це повідомляє Vatican News.

«Будь ласка, зупиніть напади та складіть зброю. Зрозумійте, що тероризм та війна не ведуть до жодного вирішення, а лише до смерті та страждань стількох невинних людей. Війна - це завжди поразка! Кожна війна - це поразка!», - сказав він.

Папа Римський зазначив, що «з побоюванням і сумом» стежить за останніми новинами з Ізраїлю, «де насильство спалахнуло ще з більшою жорстокістю, спричинивши сотні смертей і поранень».

Він висловив своє співчуття сім'ям загиблих та запевнив, що молиться за них і за «всіх тих, хто переживає години терору та болю».

Водночас, Папа Франциск закликав усіх молитися за мир в Ізраїлі та Палестині.

Нагадаємо, що військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав введення пункту 40 Алеф, що означає офіційне оголошення війни.

Станом на неділю, 8 жовтня, за офіційними даними кількість загиблих внаслідок масованого нападу ХАМАС на Ізраїль перевищила 600 осіб.

Також сьогодні стало відомо, що в Ізраїлі загинули щонайменше двоє громадян України. Дипломати вживають заходів для повернення тіл загиблих додому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: