США схвалили найбільшу в історії оборонну угоду з Ізраїлем

Читать на русском
США схвалили продаж Ізраїлем системи протиракетної оборони Arrow 3, яка призначена для перехоплення позаатмосферних балістичних ракет.
фото: AFP

США схвалили продаж Ізраїлем системи протиракетної оборони Arrow 3, яка призначена для перехоплення позаатмосферних балістичних ракет. Цей продаж стане найбільшою в історії оборонною угодою для Ізраїлю.

Про це повідомляє Jerusalem Post.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

Зазначається, що міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант, генеральний директор Міністерства оборони Еяль Замір і директор Управління оборонних досліджень і розробок Деніел Голд сьогодні отримали повідомлення від Державного департаменту США про схвалення продажу Ізраїлем системи протиракетної оборони Arrow 3 Німеччині.

Система ПРО Arrow 3 призначена для перехоплення позаатмосферних балістичних ракет, що робить її ешелоном протиракетної оборони великої дальності в багаторівневій протиракетній обороні Ізраїлю проти Ірану, Хезболли та інших. Система використовує підхід «влучити-вбити» для перехоплення вхідних загроз.

Очікується, що угода в кінцевому підсумку коштуватиме $4,3 млрд. Це стане найбільшою в історії оборонною угодою для Ізраїлю.

Після підписання листа-зобов'язання Ізраїль, Німеччина та концерн «Ізраїльська аерокосмічна промисловість» (IAI) доопрацюють деталі угоди, а також отримають різні парламентські схвалення, а повний контракт, як очікується, буде підписаний до кінця 2023 року.

Нагадаємо, прем'єр Ізраїлю пояснив, чому країна утримується від поставок озброєння в Україну. Влада й надалі дотримуватиметься збалансованого підходу у питанні допомоги Україні. І на це, за словами Нетаньяху, є дві причини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: