Виключення Ізраїлю із зустрічей «Рамштайну» дійсно обговорювалося – посол

Читать на русском
Об исключении Израиля из формата Рамштайн говорили на конференции послов, которая состоялась в начале августа. Об этом заявил посол Украины в Тель-Авиве Евгений Корнийчук.
Фото: AP Photo

Про виключення Ізраїлю з формату «Рамштайн» говорили на конференції послів, яка відбулася на початку серпня.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив посол України у Тель-Авіві Євген Корнійчук.

Чим Ізраїль може підтримати Україну у війні та коли зміниться політика Тель-АвіваПро те, чому Ізраїль все ще не підтримав Україну у війні проти росії, а також про те, що Україна могла б отримати від Ізраїлю – в матеріалі Слово і діло

За його словами, тема виключення Ізраїлю обговорювалася як на самій конференції, так і в кулуарах.

«Це правда, я можу підтвердити, що це питання там обговорювалося. Справді, є ряд факторів, які варто переглянути. Але звертаю увагу на те, що якщо Міністерство закордонних справ та РНБО нічого не підтвердили, я, як посол, також нічого підтвердити не можу», – заявив Корнійчук.

При цьому він додав, що ніхто з офіційних представників влади поки що не спростовував інформацію, яка нещодавно з'явилася у ЗМІ.

Нагадаємо, за даними журналістів, Україна може просити союзників виключити Ізраїль із зустрічей у форматі Рамштайн. Зазначається, що інформація, що обговорюється з Ізраїлем на зустрічах, може потрапити в розпорядження держави-агресора.

Раніше МЗС Ізраїлю викликало українського посла через звинувачення у проросійській позиції. Також прем'єр-міністр Ізраїлю пояснив, чому його країна утримується від постачання озброєння в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: