В Ізраїлі близько півмільйона людей вийшли на протести через судову реформу

Читать на русском
15 квітня в Ізраїлі спалахнула чергова хвиля протестів через плани уряду щодо реформування судової системи.
Протестувальники проти перегляду судової системи у Тель-Авіві, 15 квітня 2023Фото: Amir Goldstein/Courtesy

У суботу, 15 квітня, ізраїльтяни вийшли на чергову демонстрацію проти судової реформи, запропонованої урядом Беньяміна Нетаньяху.

Про це повідомляє Time of Israel.

Найбільший протест відбувся у Тель-Авіві, у ньому взяли участь понад 100 тисяч людей. Повідомляється, що протестувальники знову перекрили шосе Аялон у східній частині Тель-Авіва. Семеро людей затримали поліція, у тому числі і чоловіка, що розпалив багаття на дорозі.

В Ізраїлі півмільйона людей вийшли на антиурядові протести: що відомоРекордна кількість людей вийшла на вулиці у Хайфі, а ще близько 200 тисяч долучилися у Тель-Авіві.

Десятки тисяч громадян вийшли на вулиці і в багатьох інших містах держави.

Масові акції протесту проводяться в Ізраїлі вже понад три місяці. Їх причиною є судова реформа в країні, яка передбачає передачу парламентській більшості контролю за процесом вибору суддів Верховного суду. Також влада хоче відмовитися від законодавчого принципу, що дозволяє Верховному суду скасовувати рішення уряду.

Протести тривають, незважаючи на рішення прем'єра Біньяміна Нетаньяху призупинити реформу.

Раніше повідомлялося, що в Парижі та інших містах Франції відбулися масові протести через запровадження пенсійної реформи. У місті Ренн активісти підпалили поліцейський відділок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: