Спецслужби Ізраїлю закликали росію припинити поширювати антиукраїнську пропаганду – Ynet

Читать на русском
В ізраїльських ЗМІ поширюються фейкові новини російського виробництва під виглядом ізраїльських новин на івриті антиукраїнського характеру.
Фото: unsplash.com

Співробітники спецслужб Ізраїлю зажадали від рф припинити операції з онлайн-впливу в країні. Росія поширює в інтернеті пропаганду проти України.

Про це повідомляє Ynet.

Зазначається, що останнім часом у соціальних мережах стали дуже активні боти, які поширюють проросійську пропаганду на івриті. Зазвичай це посилання, покликані переконати ізраїльську громадськість не підтримувати Україну.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

В Ізраїлі вважають, що це російська політична кампанія.

«Очевидно, інструкції виходять із Кремля, як це було і під час та після виборів 2016 року у США, коли до влади прийшов Трамп. Акції російського впливу націлені на кожну рану в ізраїльському суспільстві, на кожну гостру незгоду», – пише видання.

Також повідомляється, що в ізраїльському сегменті соціальних мереж Twitter і Telegram поширюють фейкові новини з маніпулятивними заголовками російського виробництва під виглядом ізраїльських новин на івриті.

Так, на одній зі сторінок заголовок свідчив, що «щодо України керівництво Ізраїлю займає позицію наляканого страуса», а у підзаголовку вказано, що «підтримка України принесе Ізраїлю тільки шкоду і удар по репутації».

Авторами статті вказані реальні ізраїльські журналісти, які насправді нічого подібного не писали.

Представники розвідки Ізраїлю надіслали представникам російської розвідки заяву з вимогою припинити онлайн-операції з впливу на громадян їх країни.

Нагадаємо, МЗС Ізраїлю викликало українського посла через звинувачення у проросійській позиції.

Також прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пояснив, чому Ізраїль утримується від постачання озброєння в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: