Ізраїль ліквідував командирів «Ісламського джихаду» в Газі

Читать на русском
Ізраїль заявив, що розпочав операцію проти бойовиків, які становили безпосередню загрозу для його громадян.
Фото: Associated Press

Щонайменше 13 палестинців, у тому числі троє командирів бойового угруповання «Ісламський джихад», були вбиті в результаті ізраїльських авіаударів по сектору Газа.

Про це повідомляє BBC.

Офіційний представник охорони здоров'я Палестини повідомив, що серед загиблих шестеро жінок і четверо дітей. Ще 20 людей отримали поранення.

Ізраїль заявив, що розпочав операцію проти бойовиків, які становили безпосередню загрозу для його громадян.

У той же час, «Ісламський джихад» пообіцяв помститися, і очікується, що бойовики, що базуються в Газі, відповідуть ракетним обстрілом Ізраїлю. Одним з важливих факторів буде те, якою мірою до них приєднається ХАМАС, який контролює Газу.

У медіа є інформація, що ізраїльська влада готується до багатоденних боїв.

Зазначимо, ці удари стали найбільшими за кількістю жертв після триденних боїв між Ізраїлем та Ісламським джихадом у серпні минулого року.

«Ісламський джихад» є найбільшим бойовим угрупованням після ХАМАС в Газі. Він відповідальний за багато ракетних обстрілів Ізраїлю з території останніх років і присягнув знищити Ізраїль.

«Будь-який терорист, який завдає шкоди ізраїльським громадянам, буде змушений пошкодувати про це», – заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант.

Прес-секретар, підполковник Річард Хехт, на запитання про дитячі жертви відповів, «якщо були трагічні загибелі, ми це з'ясуємо».

Армія оборони Ізраїлю заявила, що її літак також завдав ударів по 10 об'єктах, які використовувалися для виробництва зброї, і шести військових об'єктів «Ісламського джихаду».

Нагадаємо, що 6 квітня сталася найбільша атака на Ізраїль з 2006 року.

Тоді армія Ізраїлю також завдала ударів по Сектору Гази у відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: