Україна ініціюватиме виключення Ізраїлю із зустрічей «Рамштайну» – ЗМІ

Читать на русском
Через занепокоєння, що інформація з зустрічей може потрапити у розпорядження держави-агресора, Україна, ймовірно, вимагатиме виключити Ізраїль з Рамштайну.
Фото: Twitter / Verteidigungsministerium

Україна може просити союзників виключити Ізраїль із зустрічей у форматі «Рамштайн».

Про це пише Kyiv Post з посиланням на джерело в Раді національної безпеки та оборони України (РНБО).

Повідомляється, що українська сторона може звернутися до союзників із проханням виключити Ізраїль із зустрічей Контактної групи щодо оборони України у форматі «Рамштайн» через її «недружні дії щодо України та проросійську позицію на міжнародній арені».

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

«Інформація, яку ми отримали під час зустрічей, використовується Ізраїлем у власних інтересах», – передає видання слова джерела та його занепокоєння, що існує «реальна небезпека», що інформація з «Рамштайну» може «потрапить у розпорядження держави-агресора».

Україна вважає, що є «реальна небезпека» того, що інформація, що обговорювалася з Ізраїлем на зустрічах у «Рамштайні», «ймовірно, потрапить у розпорядження держави-агресора», додав представник РНБО.

Зазначимо, посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський заявив, що Ізраїль засуджує війну та агресію росії проти України. У той же час прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу уникає такої риторики.

Нагадаємо, МЗС Ізраїлю викликало українського посла через звинувачення у проросійській позиції.

Також прем'єр-міністр Ізраїлю пояснив, чому його країна утримується від постачання озброєння в Україну.

«Слово і діло» також писало, яку допомогу Ізраїль міг би надати Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: