МЗС Ізраїлю викликає українського посла через звинувачення в проросійській позиції

Читать на русском
Посольство України в Ізраїлі звинуватило Тель-Авів в чіткій проросійській позиції. Через це МЗС країни має намір викликати українського посла.
glavcom.ua

Посольство України в Ізраїлі звинуватило Тель-Авів в чіткій проросійській позиції. Через це МЗС країни має намір викликати українського посла.

Про це пише The Jerusalem Post.

У заяві йдеться, що посольство України в державі Ізраїль з жалем наголошує, що нинішній уряд Тель-Авіву обрав шлях тісної співпраці з російською федерацією.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

«У той час як народ України, включаючи її значну єврейську громаду, стікає кров'ю під ударами російських ракет та іранських безпілотників, ізраїльське керівництво, прикриваючись словесною демагогією про свій нейтралітет (хоча вже й не приховує це), активно налагоджує відносини з рф. Насправді, на місцях так званий «нейтралітет» ізраїльського уряду розглядається як чітка проросійська позиція», – йдеться у дописі посольство України в Ізраїлі.

Відзначають, що ізраїльський уряд мало зважає на думку власного народу та ігнорує заклики світової єврейської діаспори, яка однозначно підтримує Україну в її боротьбі проти російського державного тероризму.

«Ми закликаємо уряд Ізраїлю змінити свою позицію і підтримати Україну оборонними засобами, підтримати свободу і демократичний світовий порядок. Ми очікуємо, що Ізраїль буде на правильному боці історії», – додають у заяві.

Варто додати, що зокрема, посольство звинуватило Ізраїль у повній бездіяльності в наданні Україні оборонної допомоги протягом останніх 1,5 року.

Щобільше, нещодавно ізраїльський уряд успішно провів два раунди політичних переговорів на високому рівні з МЗС росії. Крім того, була досягнута домовленість про створення ще однієї російської дипломатичної місії в Єрусалимі, для якої навіть була безкоштовно виділена земля.

Після цієї заяви Міністерство закордонних справ Ізраїлю планує викликати українського посла Євгена Корнійчука.

«Незважаючи на складні відносини з росією, Ізраїль був з Україною від початку війни і до сьогодні, публічно підтримував її територіальну цілісність і суверенітет і голосував за засудження росії на міжнародних форумах», – заявив міністр закордонних справ Елі Коен.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху пояснив, чому Ізраїль утримується від поставок озброєння в Україну

Водночас в Ізраїлі заявили, що країна підтримає «Формулу миру» та дасть Україні кредит на соціальні проєкти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: