Нетаньяху пояснив, чому Ізраїль утримується від поставок озброєння в Україну

Читать на русском
Прем'єр Ізраїлю повідомив, що влада й надалі дотримуватиметься збалансованого підходу у питанні допомоги Україні. І на це, за словами Нетаньяху, є дві причини.
Фото: Reuters

Ізраїль поки що не готовий змінювати свою позицію щодо озброєння та боєприпасів для України.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху в інтерв'ю The Jerusalem Post.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

Він повідомив, що ізраїльська влада й надалі дотримуватиметься «збалансованого підходу» у питанні допомоги Україні. І на це, за словами Нетаньяху, є дві причини.

«По-перше, у нас тісний військовий кордон із росією. Наші пілоти летять поряд із російськими пілотами в небі Сирії. По-друге, ми також маємо побоювання, що будь-які системи, які ми передаємо Україні, будуть використані проти нас, тому що вони можуть потрапити до рук Ірану і бути використані проти нас», – сказав Нетаньяху в інтерв'ю.

Прем'єр Ізраїлю зазначив, що його країна постійно думає про Україну та сподівається, що війна скоро закінчиться. Крім того, Нетаньяху заявив, що Тель-Авів готовий виступити посередником між Україною та Росією, якщо це буде необхідно.

«Я думаю, що збалансований підхід, яким ми користуємось, є правильним. У міжнародних справах слід бути дуже обережним. Є співчуття, є допомога громадянському сектору. Але я думаю, що ми повинні ретельно провести межу, щоб люди зрозуміли. Потрібно сказати, що більшість глав урядів західних країн, коли я це пояснював, переважно погоджуються. Вони розуміють, що Ізраїль перебуває в іншій ситуації, аніж будь-який із них», – розповів Нетаньяху.

Нагадаємо, раніше в Ізраїлі заявили, що країна підтримає «Формулу миру» та дасть Україні кредит на соціальні проекти.

Також повідомлялося, що Ізраїль продовжить візи та гуманітарну допомогу українським біженцям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: